

در این مقاله قصد داریم تا به بررسی ۵ نوع از انواع قیر ها بپردازیم ،
پس در ادامه با ما همراه باشید :
۱٫ قیر نفتی و قیر طبیعی :
قیر از تقطیر نفت خام به دست آورده می شود ، به این قیر قیر نفتی یا تقطیری گفته می شود .
نوع نفتی آن حاصل دو مرحله تقطیر در برج تقطیر می باشد .
در مرحله ی ابتدایی این کار ، مواد سبکی مانند : بنزین و پروپان از نفت خام جدا می شوند ، و این امر در فشاری نزدیک به یک اتمسفر انجام می گیرد .
اما در مرحله دوم مواد سنگینی مانند گازوئیل و نفت سفید خارج می گردند .
این امر نیز در فشاری نزدیک به خلاء انجام می شود .
۲٫ قیر دمیده :
در طی فرآیندی ، هوای داغ ۲۰۰ تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد ، همراه با لوله های سوراخ دار به محفظه قیر دمیده شده
و در مرحله اخر تصفیه می شود ؛ اینگونه است که قیر دمیده به دست می آید .
۳٫ قیر مخلوط یا محلول :
از اسم آن مشخص است که ، این نوع قیر از مخلوط قیر با حلالی مانند نفت سفید ، بنزین و … به دست می آید .
این نوع قیر در دمای عادی محیط مایع می باشد .
همچنین در صنایعی مانند آسفالت های پوششی و ماکادامی مورد استفاده است .
۴٫ قیر ترینیداد :
این نوع قیر را از دهانه ی آتشفشان خاموش در می آورند . رویه ی بسته ی قیر را می شکنند ،
و از زیر آن قیر را برداشت می کنند که باز قیر، روان شده و جای آنچه که برداشته شده را پر می نماید .
آن را در دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد آب کرده و صاف می نمایند
و به آن چه حاصل می شود قیر ترینیداد گفته می شود .
۵٫ قیرابه :
نوع دیگری از انواع قیر قیرابه می باشد ؛
که با مخلوط نمودن قیر ، آب و یک ماده امولسیون ساز ( مانند : نمک قلیایی اسیدهای آلی یا نمک آمونیوم ) به دست آورده می شود .
در این ترکیب ماده امولسیون ساز ۳ تا ۵ دهم درصد ف وزن قیر می باشد .
همچنین آب مصرفی در این ترکیب ۳۰ تا ۵۰ درصد وزن قیر است .
هدف ایزوگام دلیجان جلب رضایت شماست .